صاحبین املاک از این پس میتوانند با این آموزش یک وب سایت فول امکانات املاکی داشته باشند
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها تعطیل شدند و این خطر در کمین چه کسب و کارهایی نشسته است
سایت ساز ایدون در راستای حمایت کسب و کارها از تیزر جدید خود رونمایی کرد
در دانستنی قبلی مفهوم داون شدن سایت را توضیح دادیم و همچنین روش هایی را گفتیم تا بتوانید از داون شدن سایت خود مطمئن شوید پیشنهاد میکنم دانستنی«چرا سایت داون میشود؟» را بخوانید. در ادامه ب بررسی علل داون شدن و هم چنین راه های جلوگیری از داون شدن میپردازیم.
آیا سایت پیام خطایی نشون میده؟
یه سری از رایجترین پیامهای خطا یا ارورهای که ممکنه موقع داون شدن سایت، تو وبسایت خودتون باهاشون روبرو بشین، عبارتند از:
1) not found 404
این خطا نشون میده که دایرکتوری / پروندهای که میخواین از طریق سایت خودتون بهش دسترسی پیدا کنین روی سرور وجود نداره.
2)forbidden 403
این خطا نشون میده محدودیتی تو فایل htaccess. وب سایت شما وجود داره یا مشکلی در مجوزها یا مالکیت فایلهای وبسایت تون وجود داره.
3)۵۰۴ Gateway Timeout
این خطا نشون میده که زمان اجرای درخواستهای شما در سرور بیش از حد طولانی شده و حتی از زمان تعیین شده در رور وب جهانی هم فراتر رفته!
4)۵۰۰ Internal Server Error
این خطا به این معنیه که به دلیل پیکربندی سرور سایت، سرور نتونسته درخواستهای شما رو پردازش کنه!
دلیل داون شدن وب سایت
۱- پشتیبانی و نگهداری سرور(Server Maintenance)
هاست و سرور شما نیز در بازه های زمانی نیاز به یک سری اعمال و تغییرات به روز رسانی بر روی نرم افزارها و سرویس های خود دارد. در این حالت به طور عمدی سایت شما آفلاین میشود. معمولا مدیران هاست سعی بر این دارند که این عملیات Update را در ساعت هایی انجام بدهند که ترافیک کمتری وجود دارد. یعنی میزان بازدید در حداقل حالت ممکن است. اما گاها پیش میآید که برعکس بشود و در پیک پرترافیک سایت شما اتفاق بیافتد.
۲- استفاده بیش از حد سرور (Overload)
این مورد بستگی به هاست شما دارد. در یک بازه زمانی این امکان وجود دارد که سایتتان از حداکثر مقدار ترافیک ورودی بگیرد در این حالت به اصطلاح سایت overload یا سرریز میشود. اگر پلن هاستتان قابلیت کنترل ترافیک را نداشته باشد. دیگر از دسترس خارج میشوید.
۳- خطاهای فنی کدنویسی
گاهی اوقات ممکن است خطاهای فنی و کدنویسی دلیل دان شدن سایت باشد. به طور مثال اگر ادیتور شما وردپرس است، اگر تنها یک قطعه کد را تایپ نکنید در آن صورت سایت آفلاین میگردد.
۴- هک شدن سایت
اگر شما در Backend یا کدنویسی از پروتکل های امن مانند Https استفاده نکرده باشید. ممکن است حملات DDos رخ بدهد و یک هکر با وارد کردن حجم بالایی از ترافیک سعی بر آفلاین کرن سایت داشته باشد. شما با رعایت نکردن و عدم اعمال پروتکل های امنیتی، راه را برای نفوذ هکرها باز گذاشته اید و آنها به راحتی سایت شما را میتوانند کنترل کنند.
۵- هاست ارزان و رایگان
در این حالت اگر شما واقعا از کیفیت کدنویسی و سایت خودتان مطمئن هستید. پس به احتمال خیلی زیاد مشکل از سمت سرور و هاست است. این مطلب به این معنی میتواند باشد که هاستینگ شما توانایی مدیریت ترافیک را ندارد و از سطح کیفیت خوبی برخوردار نیست. این موارد در مورد هاست های رایگان خیلی اتفاق میافتد.
چگونه از داون شدن وب سایتتان جلوگیری کنید؟
خوشبختانه، نگهداری از وب سایت و آنلاین نگه داشتن آن بیشتر در دست خودتان است. در ادامه اقداماتی را خواهید آموخت که بتوانید وب سایتتان را آنلاین نگهداری کنید.
1- هاست مناسب انتخاب کنید
هاستی که شما اتتخاب میکنید نقشی مهم و بزرگ را در آپ تایم شما ایفا میکند. انتخاب یک هاست با کیفیت پایین باعث افزایش ریسک آفلاین شدن سایت شما میشود. یکی از پر اهمیت ترین فاکتورها برای انتخاب هاست میزان دریافت ترافیک ورودی سایت است. شما نیازمند هاستی هستید که قادر به مدیریت مقدار زیادی ترافیک باشد. برای انتخاب هاست مناسب و پربازدید به وب سایت Bertina.ir مراجعه کنید.
2- یک CDN در نظر بگیرید
CDNمی تواند به بهبود وب سایت شما در عرصه های مختلف کمک شایانی کند. CDNها میتوانند در زمان اوج مصرف و ترافیک همانند بافر عمل کنند و از حملات DDoS نیز جلوگیری کنند. CDNهایی مانند Cloudflare برای شروع رایگان هستند و میتوانند اکثر محیط های میزبانی را بهبود ببخشند.
3- سایتتان را به روز نگهداری کنید
اگر شما دارای قالب یا پلاگینی هستید که به روز نشده است در واقع شما ریسک حمله به سایت را به جان خریده اید. اطمینان حاصل کنید که به طور منظم قالب و پلاگین های خود را به روزرسانی کنید.
4- سرویس مانیتورینگ در نظر بگیرید
شما میتوانید یک سرویس مانیتورینگ وب سایت خریداری کنید که هرگاه سایت شما آفلاین شد به شما خبر دهد. اگر نمیدانید که سایت شما آفلاین شده است یا نه، اینگونه سرویس ها میتواند برای رفع مشکل به شما کمک کند.
5- دامنه و هاست خود را به روز نگهداری کنید
بعضی مواقع فقط با فراموش کردن تمدید دامنه سایت خود را در خطر Down شدن قرار میدهید. این مسئله به سادگی قابل حل است، مطمئن شوید که هاست و دامنه شما به صورت خوکار تمدید میشود.