صاحبین املاک از این پس میتوانند با این آموزش یک وب سایت فول امکانات املاکی داشته باشند
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها تعطیل شدند و این خطر در کمین چه کسب و کارهایی نشسته است
سایت ساز ایدون در راستای حمایت کسب و کارها از تیزر جدید خود رونمایی کرد
در مقاله های قبلی در مورد این موارد صحبت کردیم که برای داشتن وبسایت مناسب باید هاستی مناسب برای آن آماده کنیم و هم چنین در مورد این صحبت کردیم که برای اینکه وب سایت ما بازدهی مناسبی داشته باشد باید که بتوانیم دامنه خوبی برای آن در نظر بگیریم. پیشنهاد میکنیم که مقاله های «دامنه را بهتر بشناس» و « هاست را بهتر بشناس» را بخوانید.
در مورد اجزای دامنه صحبت کردیم و گفتیم که هر دامنه از دو بخش نام دامنه و پسوند دامنه تشکیل شده است در این مقاله سعی میکنیم تا تمامی اقسام دامنه را به شما توضیح دهیم.
انواع پسوند های دامنه:
الف) پسوند های بین المللی:
پسوند دات کام را میتوان رایج ترین پسوند میان تمامی پسوندهای دامنه دانست. کام مخفف commercial به معنی تجاری است. به همین خاطر استفاده از com. برای کسانی که قصد دارند تجارت الکترونیک خود را داشته باشند بسیار مناسب است. اما به دلیل اینکه بخشی از اهداف تاسیس هر سایت به اهداف تجاری و کسب درآمد بر میگردد، استفاده از این پسوند دامنه در هر زمینه ای مرسوم شده است.
2)پسوند info:
مخفف واژه Information بهمعنی اطلاعات است. همانطور که از مفهوم این کلمه مشخص است، از این پسوند دامنه در سایتهایی که در زمینه اطلاع رسانی برای موضوع خاص فعالیت دارند استفاده میشود. این اطلاع رسانی میتواند در زمینه علوم، معرفی محصولات، معرفی خدمات، معرفی کسب و کار و… باشد.
3) پسوند net:
این پسوند مخفف network به معنای شبکه است. به همین دلیل برای شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات اینترنتی مثل هاست، فروش دامنه و غیره فعالیت میکنند، مناسب است.
4)پسوند org:
مخفف واژه Organizations بهمعنی سازمان، نهاد یا تشکیلات است. این نوع دامنه عموما توسط مؤسسات و سازمانهای غیر انتفاعی که فعالیت غیر تجاری(یا گاها تجاری) دارند مورد استفاده قرار میگیرد. معروف ترین سایتی که میتوان مثال زد Sanjesh.org است که فعالی کاملا غیرتجاری و آموزشی دارد.
5) پسوند name:
پسوند name را میتوان اولین پسوندی دانست که برای اشخاص حقیقی معرفی شده است. کسانی که قصد دارند وب سایتی به نام خود راه اندازی نمایند، میتوانند از name برای ساخت دامنه خود استفاده کنند.
6) پسوند int:
این پسوند مخفف کلمه international به معنی بین المللی است. از int. برای ساخت دامین سازمان های بین المللی استفاده میشود.
7)پسوند gov:
پسوند gov مخفف کلمه government به معنی دولت است. در نتیجه از این پسوند برای ساخت دامنه وب سایت های دولتی استفاده میشود و امکان ثبت آن برای هر کسی فراهم نیست.
8) پسوند edu:
این پسوند مخفف education به معنای کسب دانش است. به همین دلیل نیز برای ایجاد سایت هایی که محتوای آموزشی دارند به کار برده میشود.این دامنه گاها برای دانشگاهها و مدارس نیز استفاده میشود.
9)پسوند biz:
مخفف واژه Business به معنی تجارت است. این دامنه مناسب سایتهای تجاری، خدماتی و فروشگاهی است که در زمینه خدمات تجارت الکترونیک فعالیت دارند.
10) پسوند mobi:
این کلمه مخفف mobile است و برای شرکت هایی که خدمات مربوط به گوشی های تلفن همراه را ارائه میدهند گزینه بسیار مناسبی است.
11)پسوند ws:
در واقع یک دامنه از نوع دامنه ملی است که متعلق به کشور ساموا(Western Samoa) است. ولی بخاطر تشابه اسمی که مخفف شده عبارت WebSite است، مورد توجه فراوان قرار گرفته و هر شخصی در سرتاسر دنیا میتواند هر نوع وب سایتی را با این پسوند راهاندازی کند.
12) پسوند Travel:
travel. به معنای سفر است. به همین دلیل برای شرکت هایی که در زمینه خدمات مسافرتی فعالیت دارند انتخاب مناسبی است.
13)پسوند in:
هم مشابه پسوند ws در واقع یک دامنه از نوع دامنه ملی است که متعلق به کشور هند (India) است. ولی بخاطر تشابه اسمی که مخفف شده عبارت Internet است، مورد توجه فراوان قرار گرفته و هر شخصی در سرتاسر دنیا میتواند هر نوع وب سایتی را با این پسوند راهاندازی کند.
14)پسوند ac:
ac پسوند ملی مجموعه جزایر آسکنشن است. اما به دلیل شباهتی که به مخفف کلمه academy به معنای تحصیلات عالی دارد، مورد توجه سازمان های آموزشی است.
ب) پسوند های داخلی:
این نوع از پسوندهای دامنه همانطور که از نام آنها مشخص است متعلق به یک کشور خاص هستند که ثبت دامنه ملی نیز برای هر کسی فراهم است. اما تفاوتی که در آن وجود دارد این است که اتباع خارجی برای استفاده از این دامنه باید مدارک خاصی را به رجیسترار ارائه کنند تا امکان خرید دامنه فراهم باشد.
پسوند دامنه ملی برای هر کشور به صورت به خصوصی است که در ایران پسوند IR. به عنوان دامنه ملی در نظر گرفته شده است.
اما پسوندهای ملی هم به دو صورت تقسیم بندی میشوند. در حالت اول صرفا پسوند دامنه قرار دارد، اما در حالت دوم که به صورت یکی از موارد زیر است، قبل از پسوند دامنه ir. یه پسوند دیگری هم وجود دارد که به این نوع دامنهها، دامنه مرتبه دوم گفته میشود.
پسوند co.ir:
مخصوص سازمانها و شرکتهای غیر دولتی است. شرکتهای متقاضی این پسوند باید دارای شرکت ثبت شده باشند که برای خرید این نوع دامنه نیاز به ارائه روزنامه رسمی است.
پسوند ac.ir:
مخصوص موسسات آموزش عالی است که باید دارای مجوز از وزارت علوم، وزارت بهداشت، مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی بوده و ارائه کپی مجوز مذکور هنگام خرید دامنه الزامی است.
پسوند net.ir:
مخصوص شرکتهای ارائه دهنده خدمات شبکه و ISP ها است. برای استفاده از این دامنه نیاز به ارائه کپی مجوز ISP الزامی است.
پسوند sch.ir:
مختص موسسات آموزشی، مدارس و سایر سازمانهای آکادمیک است که تحت مجوز وزارت آموزش و پرورش باشند. ارائه کپی مجوز و درخواست کتبی در سربرگ موسسه برای ثبت این نوع دامنه الزامی است.
پسوند org.ir:
مخصوص انجمنهای علمی، سازمانهای غیر انتفاعی رسمی و موسسات بین المللی ثبت شده است که دولت ایران یا یکی از موسسات زیر مجموعه آن عضو آنها باشد. ارائه کپی روزنامه رسمی موسسه برای ثبت این نوع دامنه الزامی است.
پسوند gov.ir:
مخصوص سایتای دولتی است که جنبه اجرایی دارند. این سایتها میتوانند شامل موسسات، وزارتخانهها و سازمانهای زیرمجموعه قوای مجریه، مقننه و قضاییه باشند. برای ثبت این نوع دامنه ارائه درخواست کتبی در سربرگ موسسه الزامی است.
پسوند id.ir:
مخصوص اشخاص حقیقی تابع کشور ایران بوده و ارائه تصویر شناسنامه متقاضی برای ثبت دامنه الزامی است.