صاحبین املاک از این پس میتوانند با این آموزش یک وب سایت فول امکانات املاکی داشته باشند
با شیوع ویروس کرونا بسیاری از کسب و کارها تعطیل شدند و این خطر در کمین چه کسب و کارهایی نشسته است
سایت ساز ایدون در راستای حمایت کسب و کارها از تیزر جدید خود رونمایی کرد
اگر شما سایتی مناسب و زیبا و رابط کاربری اسان طراحی کنید اما نتوانید برای آن سرعت مناسبی ایجاد کنید یا بعبارتی سرعت آپلود صفحه وبسایت شما پایین باشد. شما تعداد زیادی از بازدید کنندگان را از دست میدهید.
متخصصین فعال در مبحث بهینهسازی وبسایتها و موتور های جست و جو طی یک تحقیق جامع دریافتند که فقط یک ثانیه تأخیر بیشتر در بارگذاری یک سایت برابر است با:
این آمار نشان میدهد که سرعت سایت شدیدا مورد اهمیت برای کاربران قرار گرفته است و اگر نتوانید شما این را برای آنها فراهم کنید نتیجه آن از دست دادن مشتری و قوی تر شدن رقیب شماست.
منظور از سرعت بالا دقیقاً چه مقدار است؟
با توجه به پارامترهای کنونی و پیشرفت صنعت بهینهسازی وبسایتها، منابع معتبر جهانی سرعت 1 ثانیه برای لود شدن یک وبسایت را بهترین حالت ممکن میدانند. اما استاندارد این مدت زمان 1 الی 3 ثانیه است. در واقع اگر بارگذاری سایت شما تا 3 ثانیه به طول بیانجامد شما هیچ مشکلی از این لحاظ ندارید.
اگر سرعت بارگذاری سایت شما از 3 ثانیه بیشتر شود و تا 7 ثانیه طول بکشد شما باز هم در بازه استاندارد قرار دارید اما به هر حال نرخ کمتری از ترافیک و بازدید کاربران را دریافت میکنید. در صورتی که زمان بارگذاری به بیش از 10 ثانیه برسد یقیناً شما با مشکل مواجه میشوید و اگر تلاش نکنید که این مدت زمان را کاهش دهید، طولی نمیکشد که با مشکلات خیلی زیادی از سمت کاربران و موتورهای جستجو روبهرو شوید.
البته باید گفت اگرچه سرعت اینترنت اپراتورها و سرویسدهندههای ایرانی طی سال های اخیر افزایش قابل توجهی داشته است، اما باز هم سرعت میانگین اینترنت ایران از حد استاندارد جهانی بسیار پائینتر است. با این تفاسیر باید اذعان داشت که برای وبسایت های ایرانی 1 الی 2 ثانیه تأخیر بیشتر نیز قابلقبول خواهد بود.
یکی از دلایل افت سرعت وب سایت، ضعیف و ناکافی بودن منابع هاست وب سایت است. بسیاری از وب سایتها در هاست اشتراکی میزبانی میشوند. هاستهای اشتراکی از نظر تعرفه بسیار مناسب هستند اما گاهی تهیه هاست شلوغ و پرتراکم میتواند دردسرهای خاصی را ایجاد کند.
2)موقعیت سرور
موقعیت سرور وب سایت شما باید نزدیک به محلی باشد که بیشترین بازدیدکننده را از آنجا دارید. درست مانند حالت فیزیکی! زمانی که شما میخواهید از ایران به انگلستان بروید زمان بیشتری را صرف میکنید تا سفر از ایران به ترکیه!
هرچه فاصلهی جغرافیایی کمتر باشد مدت زمان ارسال درخواست و دریافت پاسخ کمتر است.
3)شیوه برنامه نویسی
یکی از مهمترین علل کندی صفحات وب سایت شیوهی کد نویسی آن است. بهینه نبودن کدها، زیاده روی در کد نویسی میتواند به طرز عجیبی سرعت وب سایت شما را کاهش دهد. این موضوع به طراح وب سایت شما بستگی دارد و باید موقع طراحی سایت به آن توجه شود.
استفاده از قالبهای آماده ای که دارای صدها نوع تنظیمات هستند، استفاده از صفحه سازها در طراحی صفحات و.. از جمله عوامل مهمی هستند که سرعت وب سایت شما موثر خواهند بود.
4)تصاویر غیربهینه
تصاویر بخش عمدهای از محتوای وب سایت ما را تشکیل میدهند اما حجم آنها بسیار بالاتر از بسیاری از قسمتهای دیگر از جمله متون است. برای اینکه تصاویر موجب کندی وب سایت شما نشوند باید قبل از آپلود آنها را بهینه کنید و در سایز و فرمت صحیح آنها را به کار گیرید.
5)ریدایرکتهای غیر ضروری
همین حالا به سراغ ریدایرکتهای زنجیره ای یا غیر ضروری بروید و آنها را حذف کنید. با وجود ریدایرکت کاربر باید چند برابر زمان عادی منتظر لود کامل صفحه بماند.
6) استفاده از پلاگین های متعدد
هر کدام از پلاگین های نصب شده در سایت، درخواستهایی به سرور ارسال میکنند، دارای استایلهایی هستن و فایلهای CSS و JS گوناگونی را بارگذاری میکنند. فراموش نکنید بهتر است میزان استفاده از پلاگین را در وب سایت خود کاهش دهید.
7)ارسال درخواست به تعداد بالا
هر المانی که در وب سایت خود مشاهده میکنید برای لود شدن به سرور درخواست میفرستد. علاوه بر حجم هر المان، تعداد آنها هم اهمیت دارد. برای مثال برای بارگذاری 10 تصویر باید به سرور 10 درخواست مجزا ارسال شود.
5 راهکار پیشنهادی برای بالاتر بردن سرعت سایت:
هربار که صفحه ای از یک وبسایت را باز میکنید، سرور سایت اطلاعاتی را از پایگاه داده و فایلهای PHP دریافت میکند و در قالب Html به شما نمایش میدهد. اما این پروسه طولانی و زمانبر است.برای این که این مشکل شما حل شود و مدت زمان بالا آمدن سایت نیز کمتر شود تنها کافی است که یک افزونهی کش نصب نموده و مشکل بالا آمدن سایت را تا حدودی حل نمایید.با استفاده از این افزونه هنگامی که برای اولین بار وارد سایت میشوید مقداری از اطلاعات صفحه که معمولاً چیزهای ثابتی مانند تصاویر و فایلهای css میباشند که در حافظه سیستم کاربر ذخیره خواهند شد.
در ورود دوم دیگر نیازی نیست که همه ی بخش های سایت بارگذاری شود و بخشی از این اطلاعات از سیتم گرفته میشود.افزونه های دیگری مانند WPFFPC، WP Rocket ،WP Super Cach، W3 total cache نیز افزونه های مناسبی در این زمینه میباشند.
2) نصب افزونههای استاندارد
افزونه هایی که شما بر روی سایت خود نصب نموده اید و قرار است که از آنها استفاده کنید در سرعت سایت شما بسیار تاثیر گذار خواهند بود.بسیاری از افزونه های موجود در بازار کدنویسی استانداردی ندارند و ممکن است که موجب کندی در بالا آمدن سرعت سایت شما بشوند.شما در اولین فرصت باید این افزونه ها را پاک نموده و از افزونههای مناسبتری استفاده نمایید.
3)استفاده از CDN
رای سایت هایی که بازدیدکندگان خارجی دارند استفاده کردن از CDN توسط طراحان سایت بسیار توصیه میشود.هنگامی که شما CDN را فعال میکنید اطلاعات سایت شما در سرورهایی از سرتاسر جهان ثبت خواهند شد و به همین سبب سایت برای کاربر از طرف نزدیکترین سرور بارگذاری میشود و همین موضوع سبب افزایش سرعت بارگذاری خواهد شد.
4) lazy load
بسیاری از سایت هایی که از تصاویر و ویدیوهای مختلف در سایت خود استفده میکنند از حالت lazy load یا همان بارگذاری فعال استفاده میکنند.با استفاده از این روش دیگر تصاویر به صورت کامل و یک جا بارگذاری نخواهند شد و هر قدر که به پایین میروید تصاویر همان ناحیه از سایت بارگذاری میشوند.
5)عدم استفاده از important
این قابلیت گاهی نجات دهندست اما اگر تعداد دستورات آن در کد زیاد باشد برای پردازش آن سرعت کاهش مییابد پس از این مورد باید به عنوان اخرین گزینه استفاده کرد.